Link

Sustainable Healthcare Challenge&Congres 2016

De dag waarop zorginnovaties gestimuleerd en gesteund konden worden tijdens hét event voor jong ondernemerschap was eindelijk aangebroken op 1 juni 2016 bij Mediq te Utrecht: de Challenge&Congres van de stichting Sustainable Healthcare Challenge (SHC). Na een innoverend traject konden de winnende start-ups zich presenteren voor het publiek en de SHC partners, die verschillende hulpmiddelen aanreikten om de ondernemingen naar een hoger plan te tillen. Lees hier terug hoe de dag verlopen is.

Sustainable Healthcare Challenge 2016

Sustainable Healthcare Challenge 2016

Link

SHC 2016 Masterclass

Woensdag 23 maart, 16.30 uur, MeetBerlage, Amsterdam. Het SHC Traject gaat beginnen! De 15 coaches die de komende weken begeleiding zullen geven aan de Traject deelnemers lopen één voor één binnen. Onder het genot van een drankje opent Wilbert, voorzitter van het SHC bestuur, de avond en kondigt kort het programma aan. Dan trappen de Traject deelnemers af door hun zorginnovatie ideeën te pitchen voor de coaches en het bestuur. Vervolgens betraden de coaches het podium om zichzelf in één minuut te verkopen – “wie ben je”, “wat doe je” en “welk waardevol expertisegebied kan jij inzetten voor de Traject deelnemers?”, waren de drie vragen die de coaches allen hebben beantwoord. Lees hier het vervolg van de SHC Masterclass 2016.


Wilbert Bekendam op Masterclass Sustainable Healthcare Challenge

Link

The16 Alumni Event

Friday February 19th, The16 Student Entrepreneurs of The Netherlands organized an alumni event for all previous chosen ones who have already experienced the adventure before. All attendees told their own rollercoaster stories from one of the previous editions. In 2011, The16 went to Boston and Silicon Valley, in 2012 to Turkey and in 2013 to China. The combination of The16 veterans with people who are looking forward to going on a trade mission in April, certainly created an inspiring atmosphere. Click here to continue reading.

the16 alumni event

Link

SHC 2016 Kick-Off

Wat een bruisende avond, de Kick-Off van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). Een samenkomst van diverse geïnteresseerden en bijzondere sprekers, om te inspireren en ondernemerschap in de zorg te stimuleren. De voorzitter, Wilbert Bekendam, trapte deze avond af in AmsterdamConnected. Na een peiling was het duidelijk dat de gemiddelde leeftijd van het publiek niet hoger was dan 30 jaar – merendeel student, de rest (young) professional of partner. “Kom in beweging!” was dan ook de boodschap voor deze jonge generatie. En ja, inderdaad, de SHC kan je hier ondersteuning in bieden. Lees hier meer.

shc kick-off

Link

Introducing The16 Student Entrepreneurs ’15/’16

Out of all the applicants, Dutch Centers for Entrepreneurship and handelsroute.nl nominated 25 promising entrepreneurial students to be assessed by a professional jury. At the Opening of the Global Entrepreneurship Week, 14 candidates were announced to participate in this years’ daring challenge. The16 normally consists of a maximum of 16 driven and talented students. The groups’ size depends on the level of motivation and entrepreneurship the students exhibit in their application. This year, the jury chose 14 students that showed the most aptitude to complete the challenge successfully. If you would like to see the complete list of this year’s candidates, please click here. I’m one of The16!

Introducing The16

Link

Even voorstellen: Sustainable Healthcare Challenge board 2016

Het nieuwe bestuur van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC) 2016 is van start gegaan! Dit team van vijf gedreven studenten gaat met veel enthousiasme een jaar tegemoet waarin ze hopen hun gemeenschappelijke doel waar te maken: de SHC nóg beter, bekender en grootschaliger maken dan de voorgaande jaren. De missie van het bestuur 2016 is het inspireren, stimuleren en steunen van studenten en young professionals om duurzaam te ondernemen in de gezondheidszorg.

Lees hier wie de onderstaande vijf bestuursleden zijn.

Link

Learned lessons van mijn buitenlandse stage

Eind januari ben ik weer teruggekeerd naar mijn thuisland, Nederland. In mijn eerdere blogs, voor Technosprong, heb ik al aangegeven dat ik gedurende mijn avontuur in Californië trotser ben geworden op ons kleine kikkerlandje. Toch was het terug integreren moeilijker dan verwacht, echter maakt dat mijn buitenlandse stage niet minder leerzaam.

Wil jij de redenen weten waarom ik het elke student kan aanraden, klik dan hier.

wilbert bekendam

Link

Moeite met eHealth

eHealth. We zijn nog wel even bezig voordat alles werkelijk ‘plug & play’ is.

De groep was zeer gemengd, zowel apothekers, mensen uit de GGZ, thuiszorg en de ziekenhuiswereld waren aanwezig. Het was een dag die zowel de trends en ontwikkelingen in de gezondheidszorg schetste, als met concrete voorbeelden en handvatten  kwam. Een zeer unieke combinatie in de gezondheidszorg, ben dus erg blij dat ik aanwezig ben geweest, aldus Wilbert Bekendam van Soulve !

Lees het hele artikel op Blendle.com

Link

So, Just Do It

“We do not remember days, we remember moments” ,aldus Cesare Pavese. Een quote die mijn avontuur kan beschrijven. Het avontuur van 2014, stage in San Francisco. Geweldige momenten die ik niet had kunnen bedenken toen ik het vliegtuig instapte om de plas over te steken. Veel leermomenten waarvan ik nog dagelijks de vruchten pluk. Maar wat houden deze leermomenten exact in? Hieronder zullen twee concrete voorbeelden volgen, met als belangrijkste les: “Wees de baas van jezelf!”

Klik hier om de hele blog op Dreamstorm te lezen.

Link

Elevator Pitch

Pitch avonden zijn echt een fenomeen in San Francisco. Software startups schieten als paddenstoelen uit de grond. Echter voordat deze startups snel konden groeien, hebben zij vele pitches gegeven. In grote getale worden deze startups dan ook gefaciliteerd met pitch avonden.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.