Tallest Tree of The World

IMG_0203Het einde van mijn stage komt in zicht, nog een weekend en een week te gaan. Op vrijdagmiddag is de afscheidsborrel van Ard van der Vorst, Deputy Consul General, die gezellig overloopt in een kroeg hoppende avond. De volgende ochtend, struggelend met de kunst van het brak zijn, vertrekken de vier mannelijke stagiaires van het consulaat richting het noorden van California.

Zaterdag zal een reisdag worden met als eindbestemming, Town Motel in Eureka. Het idee van mijn laatste weekend zonder familie in Californië is om zaterdag veel bezienswaardigheden onderweg naar Redwood National & State Parks te bekijken. Om zondag van de Redwood Trees te mogen genieten. Volgend weekend arriveren mijn ouders in SF om hen de stad en de staat te laten zien, maar ook om voor het eerst kennis te maken met Zuid-Nevada & Arizona.

Met veel prachtige natuur onderweg, stoppen wij een aantal maal om het aandachtig te aanschouwen. De reis zal vooral afgelegd worden via Highway101, maar ook zal de Highway1 en Avenue of The Giants bereden worden om de echt kustelijke en plaatselijke invloeden te bewonderen. De eerste stop wordt bereikt via een erg bochtige heuvelweg met de toekijkende Hollandse boerderijdieren. Mendocino is een pittoresk schiereilandje waar wij van een ambachtelijke ochtendkoffie genietend uitzicht hebben op de ruige Pacific Coast. Een enorm heldere dag waar wij nog net geen Hawaii kunnen zien.

IMG_0015Via Point Cabrillo Lighthouse, stoppen wij om te wandelen naar Glass Beach. Een oude vuilstortplaats waar nu verschillende kleuren kleine stukjes glas vermengd zijn met de kiezels op het strand. Vervolgen wij onze reis naar het echt Amerikaanse hoogtepunt, Drive Thru Tree Park. Op de foto hieronder is te zien dat wij er optimaal van genieten.IMG_0057

Californië staat bekend om zijn veelzijdige natuur, echter de bekendste bomen behoren tot dezelfde familie, de Redwood familie. De Giant Sequoia’s zijn de grootste, qua inhoud, bomen. Een Coast Redwood is de langste boom ter wereld, beide in de Goldenstate. Beide boomsoorten staan naast de 32 mile lange Avenue of The Giants. Een Amerikaanse belevenis om over een asfaltweg deze beide bomen van dichtbij te bewonderen.

Inmiddels is het donker en rijden wij Eureka binnen, een kustplaats met vele lagunes. Simpel motel in een stad vol met zwervers. Wel een goed restaurant kunnen vinden, waar de serveerster haarzelf automatisch 20% fooi gaf. Wij vonden 10% ook wel voldoende en hebben aan onze tafel dreigementen van haar ontvangen dat ze haar manager of zelfs de politie erbij ging halen. Als nuchtere Nederlanders genegeerd en de kroeg met live-band ingedoken. Om af te pilsen in een loungebar/club.

IMG_0138 IMG_0146Vroeg op, want Redwood National & State Parks wacht op ons. Met een McDonald’s ontbijt op, zijn wij er helemaal klaar voor. Bij een informatiecentrum tips gekregen om de dag zo efficiënt mogelijk in te richten. In onze huurauto, een Toyota Yaris, sjezen we door het park over onverharde wegen en door rivieren. Veel Roosevelt elanden gezien, korte wandeling tot de kust en twee wandelingen door het park. Ook Fern Canyon, de set van Jurassic Park, gezien en daar als een echte Bekendam betaamt, een dam gebouwd. De foto’s zullen meer zeggen dan mijn woorden. IMG_0179

Mijn laatste week gaat beginnen, waarin ik mijn conclusies en aanbevelingen van mijn onderzoek zal gaan schrijven. Om daarna negen dagen met mijn ouders te genieten van de Westkust.

Voordat ik afsluit, wil ik mijn mede-stagiaires (Jeroen Aerts, Michiel Feijt, Suzanne Hartog, Victor Pereboom, Laurens Verhoeven & vaste kracht Bo-Peter) bedanken voor de altijd gezellig sfeer op het consulaat, de geweldige avonden, een lach op mijn gezicht en vooral de geweldige reizen naar Los Angeles, Hollywood, San Diego, Yosemite, Lake Tahoe & Redwood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *