Onovertreffelijke Maand 1

Het tweede reisverslag wordt geschreven na 1 maand en 2 dagen, mijn verhuisdag. Het is een zonovergoten zondag, Matchday! Twee huisgenoten zijn naar de SF 49’ers en de derde, Evan, is met vier vrienden aangekleed om American Football te gaan kijken. Uitbrakken, Football kijken en dit reisverslag schrijven, fijne zondag.

Na een heerlijk weekend Hollywood & LA, zoals jullie hebben kunnen lezen in Reisverslag Magistrale Week 1, moet de tweede week gewerkt worden. Mijn stage is op de 31ste verdieping van One Montgomery Tower, 120 Kearny Street, San Francisco begonnen, het kantoor van het Nederlands Consulaat-Generaal te San Francisco. Met een geweldig uitzicht over de stad heb ik met de andere stagiaires een eigen kamer. Onze kamer is in de hoek van het, vanaf de buitenkant, glazen kantoor. Op dit moment zijn er vier andere stagiaires, waarmee ik veel optrek. Een gemêleerde groep waar heel veel lol mee wordt beleefd. Echter zo’n werkweek van 40 uur is toch best pittig, dus in de avonden van de eerste werkweek vooral thuis gegeten en bijgeslapen. Even inkomen in het juiste ritme..
IMG_5471Vrijdag 5 september, sluit ik mijn eerste werkweek van vier dagen af met de voorbereidingsvergadering voor kick-off Tech Council San Francisco. Doel: Free Wi-Fi in de stad, waar HIT een rol bijspeelt. Daarna aangesloten voor een borreltje met de andere stagiaires en uitgegaan in North Beach & SoMa, twee buurten net buiten het centrum. Op Washington Square, heerlijk park, uitgebrakt en uiteraard weer gaan stappen. De eerste werkweek is goed afgesloten!

Week 3, Werkweek 2 ga ik verder ontdekken hoe het Consulaat werkt, wie mijn collega’s zijn, wat de werkzaamheden van HIT allemaal zijn en mijn onderzoeksvoorstel schrijven. Door de CTO van HIT, Algis Leveckis, uitgenodigd om bij een Japanse pitch avond aanwezig te zijn, ben ik wel bij hoor! Verrukkelijke sushi en sake, maar zeer matige pitches, want de Japanners lezen hun pitch gewoon voor vanaf hun iPhone. Dinsdagavond is er een van de vele activiteiten op het Consulaat, namelijk ClimateKIC. Een pitchavond voor cleantech start-ups, zeker geslaagd! Woensdag weer even bijkomen en gezellig voor mijn huisgenoten pasta gekookt. Samen eten is hier een uitzondering, want dat kost extra tijd. Donderdagochtend mag ik kennis maken met de ouderen van het Curry Senior Center die deelnemen aan het project Senior Vitality, waar ik aan mee zal gaan werken. Het doel is om de vitaliteit van de ouderen te laten stijgen, initiatief van HIT. Deze mensen waren een jaar geleden nog dakloos en hebben nu overgewicht, veelal obesitas, maar wel een dak boven hun hoofd. Prachtige samenwerking voor de onderkant van de samenleving. En ’s avonds ben ik bij een open huis geweest, omdat ik alleen september met deze drie mooie gasten kan wonen.

Weekend. Vanzelfsprekend begint dat met een biertje, maar nu op de maandelijkse NL-borrel. Murphy’s Pub spreekt Nederlands en steeds blijf ik mij verbazen over de grote aanwezigheid van onze volksgenoten. De drift om handel te drijven is zeker niet na de Gouden Eeuw op gehouden, hier zitten echt veel ondernemende landgenoten. Zaterdag moet ik mij om 8AM melden op BART station Glen Park om met zeven collega’s naar Santa Cruz te rijden. Het surfdorp van California is de bestemming waar ik in totaal een uur in het water heb gelegen en weet dat ik in die sportklasse niet in de zomer van 2016 zal afreizen naar Rio de Janeiro. Overal een geweldige dag beleefd, want als de anderen wel aan het strijden zijn om een golf te pakken, dan kan ik rustig hun Anchor Steam opdrinken.

De tijd vliegt en ik begin al een beetje te wennen aan de stad, kantoor, ritme en werkzaamheden. Volledig op de automatische piloot wandel ik naar de metro om mijn derde werkweek te beginnen. Gelijk opgegeven voor CI Hackfest, wat aankomend weekend gaat plaatsvinden, spannend en zin an! Weer tweemaal hard gelopen naar Bernal Heights en gelukkig heeft het hier voor de eerste keer geregend. Droogteprobleem wordt met de dag groter in The State California. Kort douchen was dan ook een instructie tijdens de rondleiding door het bruisende studentenhuis, waar ik nu ook mijn laatste uren doorbreng. Woensdagavond met Laurens naar Lightning Talks geweest en gelachen met veel andere bezoekers van het evenement. Wat worden Aziaten toch snel dronken, haha!
Omdat er geen wasmachine/droger in huis is, moet ik naar de wasserette wat ook een ervaring op zich is.

IMG_1546Hackweekend staat op het punt van beginnen als ik eenmaal aankom op Stanford University samen met Algis & Victor. Een weekend lang hacken en hopelijk met een mooi concept op de proppen komen. Wilbert, Hacken??!! Op dé hotspot van technologische innovatie, waar volgens Eva de Valk, auteur van Silicon Valley, “De toekomst wordt gemaakt!”, moet ik wel een beetje nerd-gedrag vertonen. Het is niet programmeren, want dit hackfest staat in het teken van Patient Engagement, exact mijn werkveld. Een hele ervaring en wederom inspirerende mensen ontmoet. Helaas was mijn team niet techhi genoeg om te winnen waar ik de Business Development kant oppakte.

IMG_1675Na een weekend met weinig slaap, mag ik als “Press” naar binnen bij Health2.0. Conferentie over digitale gezondheid in het Santa Clara Convention Center wat de eerste bestemming is voor de 15 NL start-ups van de Healthcare Bootcamp 2014, www.hottestinhealthtech.com. Als verslaggever van de bootcamp mag ik alles meemaken en interview ik de oprichter van de conferentie. Daarnaast proberen wij met een eigen NL-stand interessante bedrijven naar Nederland te lokken met 15 oranje USP’s, uiteraard onder het mom Holland, Pioneers in international business! Maandag en dinsdag beursdag en woensdag bedrijven bezoeken. Tip: Scanadu, gevestigd op het NASA Research Center, met hun product “Scout”. Met verschillende presentaties en consultmomenten sluiten we op het Consulaat af om met de hele groep te wandelen naar Rocketspace. Daar zal de opening van de Silicon Valley Hub van EIT ICT Labs plaatsvinden waar de vijf beste start-ups van de bootcamp nogmaals mogen pitchen. Gezellig in de kroeg de zeer geslaagde avond afgesloten en na een maand goed op weg om de plaatselijke biertjes naar mijn eigen smaak te rangschikken.

Mijn avontuur kan ik helaas niet voortzetten met mijn huidige drie huisgenoten. Fantastische maand en veel gelachen, maar de vierde huisgenoot stond al vast. Echter ben ik trots om te mogen melden dat ik mag gaan wonen in The Negev, Het Community House van 60 man! Aan het eind van de middag zal ik intrekken en gelijk mijzelf moeten voorstellen/pitchen tijdens het Family Dinner elke zondagavond. Een huis gevuld met mannen, vrouwen, ondernemers, werknemers van start-ups en een stagiaire. Heel veel zin in!

De eerste maand was een onovertreffelijke eerste maand waar ik mijn interesses beter heb leren kennen, dat mijn trots “Nederland” echt een klein kikkerlandje is (voor business), iedereen Amsterdam kent en volgens Amerikanen Nederland de hoofdstad van Zweden is.

Leren, lol maken en samen genieten doe ik hier zeker. Zoals men zegt dat iets een onbeschrijfelijke ervaring is, is dat het hier ook. Heb getracht het zo goed mogelijk voor jullie te beschrijven. Geniet van mijn verhaal en ben benieuwd wat je ervan vindt! Vragen of opmerkingen zijn van harte welkom! Bekijk ook mijn foto’s!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *