Magistrale Week 1

Op dinsdag 26 augustus ging om 06:00 de wekker, de vertrekdag! Samen met mijn ouders en mijn broer naar Schiphol om een afscheidsknuffel te geven/krijgen. Op het moment dat ik naar mijn gate wil lopen, komen Thibaut, Floris, Lars & Togan “plotseling” aanrennen. Uiteraard een koffie met hun gedronken en toen werd het realiteit, deze man gaat 5 maanden SF onveilig maken.
Eenmaal aangekomen in California met de Bart, de metro, naar het Balmoral Hotel. Een erg kleine kamer en mijn douche moest ik delen met 20 andere gasten. Voordat ik mijn kamer in het hotel had gevonden was ik een aantal wietplantages verder, ach ja, wat moeten mensen anders in Chinatown doen.


06:00 word ik wakker. Vroeg, omdat ik al rond tienen in mijn bedje lag. De jetlag gaan vandaag in. Rustig vroeg ontbijten in het park met Amerikaans brood en een vruchtensapje. Een uur kijken en dit waren mijn bevindingen: Heel veel Aziaten (spleetogen), heel veel mensen met een koffie in de hand, heel veel koptelefoons op en de vrachtwagens hebben allemaal een grill die groter is dan ik. Wat een andere en vooral verschillende mensen, het was genieten.

Afspraak bij het Consulaat Generaal gemaakt en donderdag daar langs geweest. De andere stagiaires ontmoet, Victor (maat uit Delft), Michiel, Suzanne en Laurens. Ook Vice-consul Ard en stagebegeleider Thijs gesproken, zeer vriendelijke collega’s. Ard woensdagavond al ontmoet toen ik door Victor werd uitgenodigd voor een borrel na het werk, daar ook Michiel leren kennen. Na de borrel samen met Victor in Little Italy, een wijk, gedineerd. Een heerlijke burrito.
Na de afspraak bij het Consu ben ik samen met Laurens de stad verder wezen ontdekken. Hetzelfde vrijdag gedaan en er zijn zeer grote verschillende tussen de wijken. North Beach is aan het water en toeristisch. Little Italy is Italië in het klein. Chinatown is downtown Beijing, ongelofelijk. Tenderloin is Harlem 2.0. En Financial district is groter dan ‘onze’ zuidas.
Vanaf het moment dat ik aan ben gekomen is mijn hoogste prioriteit een kamer vinden. Dit is mij vrijdagavond gelukt, echter wel maar een maand onderhuur. Samen met drie jonge professionals die net naar 625 San Jose Avenue zijn verhuist en waar ik Urt word genoemd. Toch mag ik blij zijn, want er zijn velen die nog in een hostel moeten overnachten.
Tijdens het belletje dat ik was uitgekozen om een maand met de grootste fans van de Oregon Ducks mag samenwonen, zat ik met andere stagiaires in een stripclub. Ja, de stad wordt van verschillende invalshoeken bekeken. Mijn mening vorm ik over vijf maanden.

IMG_1305Zaterdagochtend, de week is voorbij en het Labour Weekend is begonnen. Inmiddels twee maal hardgelopen op de boulevard en het plaatselijke bier rijkelijk geproefd. Ik moet vroeg op, aangezien de Highway 1 volledig afgereden gaat worden. Inderdaad, drie dagen LA voor de boeg!!
Samen met Michiel, Victor, huisgenootje van Victor en daar twee vriendinnetjes van een minivan gehuurd en 3 dagen lol maken. Na met z’n zessen een twaalf uur durende heenrit eenmaal aangekomen in Hollywood. Via airbnb een huis gereserveerd, een straat parallel aan Hollywood Boulevard. Wat vets en wat drank gekocht om ons mentaal voor te bereiden op uitgaan in Holly. Met een Gin-Tonic op mijn ogen uitgekeken op de Hollywood Boulevard, voor zowel kinderen als ouderen zeer breed vermaak. Na alle soorten drugs afgewezen te hebben thuis een slaapmutsje gedronken.

Lekker brak rijden we naar Santa Monica met een pretpark op de pier. Idee Scheveningen? IMG_1310
Daarna doorgereden naar Venice Beach en daar een paar uur lekker gelegen. Prachtig weer en heel veel raars te zien. Echte rolschaatsers, surfers, skateboarders, clowns, dansers en dergelijke.
Doorgereden naar LA downtown waar wij later deze zondagavond uit zouden gaan. Met de uber heen en bekijken wat Los Angeles ons te bieden heeft. Weer een legendarische avond!

Dinsdagochtend, 1 week later. Een heerlijke nacht gehad in mijn nieuwe huis na de avond ervoor een Heineken gedronken te hebben. Keurig gekleed ga ik op naar mijn eerste werkdag. 31st floor waar het Consu gevestigd is, heeft een view over de hele stad, magistraal! Mijn collega’s blij gemaakt met stroopwafels en drop, echte Nederlandse lekkernijen. In de ochtend ben ik ingewerkt en in de middag uitgezocht wat ik nou eigenlijk ga doen hier aan de West Coast.
De volgende update zal ik ook inhoudelijk ingaan op mijn onderzoeksstage. Voor nu kan ik alleen aan alle Nederlanders melden dat San Francisco een prachtige stad is en zeker de moeite waard is om eens te beleven.
Ik heb het erg naar mijn zin, al leuke mensen ontmoet, de stad ken ik op mijn duim en de eerste werkdag is uitstekend bevallen. De hartelijke groeten met een grote glimlach uit een random bar waar ik met een biertje dit verhaal heb mogen schrijven. It’s aaaawesome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *